Kultura

Glazbeno scenska djelatnost

Jedna od glavnih djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Ogulin je glazbeno scenska u sklopu koje pučanstvu Ogulina i putnicima namjernicima tijekom cijele godine nudi razne događaje, manifestacije i koncerte uz značajna imena hrvatskih i inozemnih izvođača kazališne, glazbene, plesne i likovne umjetnosti.

Dani hrvatskog slavuja - Ilme de Murske

Godine 2007. Učilište je pokrenulo manifestaciju Dani hrvatskog slavuja - Ilme de Murske, koja je posvećena Ilmi de Murskoj, opernoj divi svjetskog glasa, koja je 1834. godine rođena u Ogulinu a koju glazbeni kritičari svrstavaju među najveće operne pjevačice u povijesti glazbe. Trodnevni Festival okuplja operne umjetnike i ansamble klasične glazbe iz Hrvatske i inozemstva a cilj je približiti opernu umjetnost i klasičnu glazbu Ogulincima te održati tradiciju njegovanja klasične glazbe, koja u Ogulinu postoji od početka 19. st.

Smotra folklora "Igra kolo"

Prvog vikenda mjeseca lipnja, grad Ogulin je okupan mnoštvom prekrasnih narodnih nošnji koje s ponosom nose učesnici smotre izvornog folklora Karlovačke županije "Igra kolo". Od petak do nedjelje, na smotri se predstavi preko 35 društava iz Karlovačke županije ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Svakom smotrom dotiče se kultura, narodno stvaralaštvo, rukotvorine, znamenitosti i folklorna baština koji su sastavni dio naše opstojnosti.

Frankopanske ljetne večeri

Četiri vikenda za redom, počevši 25. lipnja na Dan državnosti RH, odražavaju se Frankopanske ljetne večeri - ljetni multikulturalni festival u sklopu kojega su u prostorima Starog grada Ogulina, župne crkve sv. Križa, Atrija hotela Frankopan i ostalim ljetnim scenama u gradu Ogulinu održavaju brojne kazališne predstave, izložbe, performansi, te glazbene, scenske i plesne izvedbe. Uz brojne izvođače iz raznih krajeva Hrvatske nastupaju i gosti iz inozemstva.

Advent u Ogulinu

Tijekom mjeseca prosinca, Učilište organizira manifestaciju Advent u Ogulinu koja započinje 6. prosinca i traje sve do 6. siječnja iduće godine. Tijekom cijelog predbožićnog i božićnog vremena održavaju se koncerti duhovne i božićne glazbe, kreativne radionice, kazališne predstave, performani, advenstki sajam, izložbe i drugi programi.