Održan adventski program „Božić na korzo dolazi“

U subotu, 17. prosinca Pučko otvoreno učilište Ogulin za svoje je sugrađane pripremilo nekoliko novih programa koji su uljepšali ovo predblagdansko vrijeme išćekivanja u našemu gradu.

Već od 18 sati na nekoliko Adventskih punktova duž Ulice Bernardina Frankopana okupili su se članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, učenici Osnovne glazbene škole pri OŠ Ivane Brlić Mažuranić te Vokalni ansambl i najmlađi folkloraši KUD-a „Klek“ koji su svojim glazbenim i pjevačkim izvedbama uz vatru privukli velik broj zainteresiranih gledatelja i pomogli da se oživi sjećanje na neke prošle dane kada je glavna ogulinska ulica bila prepuna građana koji su „korzirali“ i družili se.

Za one najmlađe na Trgu kod golubice bio je pripremljen Snješkov kutak, na kojem su se mogli slikati sa snjegovićem visokim 170 cm, a posebna su atrakcija bili svjetleći sobovi i sanjke Djeda Božićnjaka s kojim su se i ove godine slikali i mali i veliki.

Posjetitelje je tijekom večer animirao i nasmijavao g. Miro Turković koji je pomogao uveseliti atmosferu, a od 19.00 sati pjesmom ih je ugrijao riječki glazbenik i kantautor Srđan Depolo koncertom božićnih pjesama na sedam svjetskih jezika.

Kako je večer bila poprilično hladna, Pučko otvoreno učilište Ogulin posjetiteljima je dijelilo čaj i kuhano vino, a dašak božićnog ugođaja donijeli su i sudionici Adventskog sajma sa mnogobrojnim božićnim ukrasima i rukotvorinama.

U posljednjem tjednu prije Božića očekuje nas još niz adventskih programa, stoga pozviamo sve sugrađane da nam se pridruže i da se zajednički veselimo blagdanima koji su pred nama!