Održan koncert Zagrebačkog ansambla flauta, završni program ovogodišnjih Frankopanskih ljetnih večeri

Nakon mnogobrojnih programa koji su u posljednja tri tjedna obogatili kulturni i društveni život u gradu Ogulinu, Frankopanske ljetne večeri završile su koncertom Zagrebačkog ansambla flauta, održanim u nedjelju 16. srpnja u atriju Hotela Frankopan.

Zagrebački ansambl flauta – ZAF - jedini ansambl takve vrste u Hrvatskoj, osnovan je 2012. godine. Ovaj jedinstveni ansambl okuplja već iskusne izvođače, mlade umjetnike i studente flaute, pružajući tako mladima rijetku priliku da steknu dragocjeno koncertno iskustvo i prošire vlastiti repertoar uz potporu iskusnih kolega.

Sve glazbenice obrazovale su se na različitim visokoškolskim glazbenim ustanovama i usavršavale u zemlji i u inozemstvu. Osobitu pozornost posvećuju izvedbi djela domaćih skladatelja, potičući tako nastajanje novih skladbi i obogaćivanje domaće i svjetske literature za ovaj instrument.

Repertoar ansambla čini široka lepeza djela te osim klasičnog repertoara prilagođenog ovoj formaciji, uključuje ponajviše djela skladatelja 20. i 21. stoljeća, koji koriste izrazito napredne sviračke tehnike kreirajući tako fascinantne nove zvukovne pejsaže.

Ogulinska publika zaista je uživala u jednosatnom koncertu i izvedbama koje su uljepšale nedjeljno predvečerje u našem gradu. Zvući bas flaute, piccola, alt flaute i C-flaute toliko su dirnuli posjetitelje da su dugim pljeskom zatražili bis, a flautistice su za sam ktaj izveli prigodni „Odlazak“ Alfija Kabilja.

Gostovanje mladih flautistica u Ogulinu ostvareno je uz potporu Ministarstva kulture RH.

Pučko otvoreno učilište Ogulin zahvaljuje svim građanima koji su podržali programe ove ljetne manifestacije, kao i umjetnicima koji su i ove godine održali iznimno kvalitetne i raznolike programe te time uljepšali ljetna predvečerja u gradu pod Klekom.

Veselimo se novim kulturnim događanjima!