Održana predstava "Torizam" Dramske skupine BABE iz Slunja

Kako bi ovogodišnji Advent u Ogulinu bio što raznolikiji, Pučko otvoreno učilište Ogulin u goste je pozvalo Dramsku skupinu BABE iz Slunja, koja je upravo u našem gradu pretpremijerno izvela svoju najnoviju predstavu "Torizam".

BABE su mlada, ali nagrađivana skupina mladih glumačkih entuzijasta amatera, koji iza sebe imaju velik broj autorskih predstava, skečeva i što je najvažnije - nagrada. Najzvučnija je ona sa ovogodišnjeg Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama za najbolju žensku ulogu koju je dobio Nikola Butina za ulogu babe Kaje u predstavi "Umfal".

Njihove se predstave nadovezuju jedna na drugu, a prikazuju svakodnevne događaje i odnose male seoske zajednice sa Rastoka, u kojoj glavnu riječ vode 3 babe - Kaja, Jeka i Milka, koje starinskim domaćim govorom te duhovitim „sukobima“ zabavljaju publiku scenarijima koje pišu same.

U predstavi "Torizam" Nada, Mirela i Kaja pokreću vlastiti biznis s iznajmljivanjem Kajine kuće turistima. Njihova zamisao pokazuje se iznenađujuće uspješnom, pa osim „torista“ domišljata trojka broji i zaradu. No, naravno da s novcem dolaze i brojne druge zavrzlame i komplikacije, koje su do suza nasmijale mnogobrojnu ogulinsku publiku.

U predstavi su igrali:

ANTE RAKOCIJA (Milka), NIKOLA KATIĆ (Jeka), NIKOLA BUTINA (Kaja), IVAN RAKOCIJA (Nada), NIKOLA PAULIĆ (Nikica), MARTINA BEGOVIĆ (Mirela), IVA PAULIĆ (izraelska turistkinja).

Čestitamo BABAma na još jednoj odličnoj predstavi i zahvaljujemo im što su nas nasmijali i zabavili. Veselimo se njihovim novim dogodovštinama koje ćemo, vjerujemo, ponovno imati prilike gledati u Ogulinu.