Svečano otvorena izložba slika Marije Lovrić

Ljubitelji likovne umjetnosti imali su prilike u subotu, 15. srpnja uživati u svečanom otvorenju izložbe slika poznate ogulinske slikarice gđe. Marije Lovrić, upriličenom u atriju Hotela Frankopan u sklopu Frankopanskih ljetnih večeri 2017.

Marija Lovrić je svojim umjetničkim stvaralaštvom dala izuzetan doprinos afirmiranju likovne amaterske scene u našem gradu i županiji te je prepoznata kao umjetnica koja svojim oblikovnim mišljenjem, kreativnošću i izričajem osvještava razne ljepote. Svoj doprinos promicanju likovne kulture dala je kao dugogodišnja predsjednica te tajnica Likovnog društva Frankopan. U doba Domovinskog rata organizirala je mnoge izložbe, okupljala ogulinske likovne umjetnike i promovirala njihov rad, a kroz likovne radionice koje je održavala učila je mlade umjetnike likovnom izražavanju i stvaranju. Za svoja dostignuća i doprinose likovnoj kulturi odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Svečanu izložbu slika Marije Lovrić otvorio je gradonačelnik grada Ogulina, g. Dalibor Domitrović, kojemu je slikarica poklonila jedno svoje likovno djelo, a jedno je djelo uručila i župniku don Robertu Zuboviću kao oproštajni dar povodom njegovog skorašnjeg odlaska iz naše župe.

Program je uveličao Tomislav Butković, učenik 6. razreda klavira u Glazbenoj školi koja djeluje pri Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić, izvevši nekoliko poznatih i popularnih skladbi prilagođenih za klavir.

Izložbu Marije Lovrić moguće je pogledati u atriju Hotela Frankopan, kojem ovim putem zahvaljujemo na suradnji prilikom provedbe programa ovogodišnjih Frankopanskih ljetnih večeri.