TRADICIJA SE NASTAVLJA – I OVE GODINE OŽIVJELE SU JASLICE U OGULINU

Kao što je već svim Ogulincima poznato, nekoliko dana prije samoga Božića na Trgu kod golubice članovi Kulturno umjetničkog društva „Klek“ uprizoruju žive jaslice te tako obogaćuju ovo predbožićno vrijeme. Uz vatru su tako i ove godine posjedali pastiri te Josip i Marija s malim Isusom u naručju, a u toru pokraj jaslica našli su se kozice, ovčice i mali poni.

Najmlađe posjetitelje zaokupile su naravno, životinje, dok su oni stariji imali prilike uživati u pečenim kobasicama i vinu koje su im podijelili pastiri.

Na trgu je u svojim svjetlećim saonicama sjedio Djed Božićnjak koji je dijelio slatkiše i poklone mališanima koji su se poželjeli s njime fotografirati.

Čitavu atmosferu ugrijali su članovi Harmony banda koji su dvosatnom svirkom pokrenuli posjetitelje u ritmu nekih od najpoznatijih domaćih hitova.

Od 19.00 sati svi su se preselili u konferencijsku dvoranu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin gdje su svoj božićni koncert održali članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin uz goste, Limenu glazbu Duga Resa, koji svake godine pripreme za svoje sugrađane nove izvedbe u božićnom i zabavnom duhu.

Vjerujemo da smo ovom večeri ispunjenom mnogobrojnim programima unijeli toplinu u srca naših građana i donijeli veselje koje svi priželjkujemo u danima priprave za Božić.

U sklopu programa adventa u Ogulinu 2016. pred nama su još božićni koncerti KUD-a „Klek“ 29. prosinca i HPD-a „Klek“ 6. siječnja koje ćete, vjerujemo, također popratiti u velikom broju.